Lourdes
Waar de hemel de aarde raakt
Limburgse Bedevaarten
Lourdes Huis voor de Pelgrim 93.JPG
Al bijna 100 jaar ervaring
Lees verder
NLZ
Lourdes Huis voor de Pelgrim 89.JPG
Samen naar Maria
Lees verder

Bedevaart naar Lourdes 

Bij de grot van de verschijningen in Lourdes ben je zelden alleen. Toch hebben veel bezoekers dezelfde ervaring: het is alsof Maria er helemaal voor jou is! Ze is één en al oor. Je kunt al je vragen, dankbaarheid en intenties bij haar neerleggen. Het is alsof ze je aanspreekt, zoals ze meer dan 160 jaar geleden ook Bernadette Soubirous aansprak.

Lourdes was destijds een onbelangrijke plaats in een vergeten stukje van de Franse Pyreneeën. Maar intussen is het stadje uitgegroeid tot een van de grooteste en bekendste bedevaartplekken ter wereld. Miljoenen pelgrims van alle continenten komen er jaarlijks naartoe om - net als Bernadette - even bij de grot te staan, tot Maria de bidden, een kaars op te steken, zich te wassen met het water uit de bron of mee te doen aan een van de vele dagelijkse vieringen en processies. 

 

Lourdes-Grot.jpg

 

Bijzondere ervaring

Het Huis voor de Pelgrim helpt u om dit zelf ook te ervaren. In februari, mei, juni en september 2019 bieden wij zeven verschillende mogelijkheden aan om een reis naar Lourdes te maken. U komt bij de grot van de verschijningen, we leiden u rond door de stad, gaan de Pyreneeën in en u kunt genieten van die bijzondere sfeer in het heiligdom, waar we samen bidden, samen zingen, samen lachten en samen stil zijn bij Maria. 

 

overzichtsfoto heiligdom.jpg

 

Lourdes

Lourdes ligt aan de voet van de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk. Sinds de verschijningen van Maria is het stadje uitgegroeid tot de belangrijkste Mariabedevaartplaats ter wereld. Mensen gaan naar Lourdes om steun te zoeken bij Maria, om een kaarsje op te steken, om even stil te zijn bij de grot van de verschijningen.

 

Programma

Tijdens onze reizen naar Lourdes wordt een volledig verzorgd programma aangeboden. U kunt – geheel vrijblijvend – deelnemen aan vieringen, processies, verdiepingsmomenten, wandelingen door Lourdes en excursies naar de Pyreneeën. Hoogtepunt van de reis is uiteraard een bezoek aan de grot van de verschijningen. Indrukwekkend zijn de grote internationale plechtigheden, met soms wel meer dan 25.000 pelgrims uit tal van landen. Daarnaast is Lourdes een gezellig stadje met tientallen winkeltjes en terrasjes. Ook zijn er diverse musea, waar u meer kunt ervaren over de geschiedenis van Lourdes.

 

Lourdes Huis voor de Pelgrim 62.JPG

 

Verblijf in Lourdes

Lourdes is een stad met letterlijk honderden hotels. Wij werken samen met enkele daarvan, die qua prijs/kwaliteitverhouding tot de beste van Lourdes behoren. U kunt kiezen uit een drie- of een viersterrenhotel. Deze zijn uitstekend geoutilleerd. In bijna alle hotels is gratis wifi aanwezig.
’s Middags en ’s avonds worden er uitgebreide warme maaltijden geserveerd. Met eenvoudige diëten kan rekening worden gehouden.

 

Vervoer

Voor de reizen naar Lourdes kunt u kiezen uit een reis per vliegtuig of bus. De vliegreizen zijn chartervluchten die speciaal voor ons naar Lourdes vliegen. De busreizen vinden plaats per luxe touringcar.

 

Zeven reizen

Het Huis voor de Pelgrim biedt in 2020 zeven keer een volledig verzorgde reis naar Lourdes aan.
Naar het overzicht van de Lourdesreizen 2020

 

Reizen met zorg

Het unieke van onze reizen naar Lourdes is dat u ook kunt deelnemen als u mindervalide bent of een bepaalde mate van zorg nodig heeft.

Meer informatie over Reizen met zorg